Andere dingen die je kunt doen met fruit

09:00Bij mij schiet het er vaak in om twee stuks fruit per dag te eten en ja ik weet dat het eigenlijk wel moet. Hoe vaak gebeurd het ook niet dat je bananen komt en dat je op een gegeven moment op je fruitschaal kijkt en ziet dat die bananen weg wandelen. Het zou daarom een stuk makkelijker zijn om eens wat anders te doen met alleen een simpel stukje fruit. Vandaag heb ik voor jullie daarom ook een aantal andere manieren hoe jij je fruit dagelijks toch naar binnen krijgt of er gewoon even iets heel anders mee kan doen.

1. Fruit masker

Laten we beginnen met iets heel anders maak namelijk eens een heerlijk fruit masker van jouw overgebleven fruit. Er zijn namelijk een aantal fruitsoorten die zich makkelijk laten prakken, waardoor je er een heus gezichtsmasker van kunt maken. Hieronder vier verschillende simpele maskertjes.

1. Prak 1 banaan en meng het met 1 theelepel honing voor een zoet, helend masker
2. Meng een kwart van het sap van een sinaasappel met een eetlepel yoghurt
3. Prak 5 grote aardbeien en breng dit op je gezicht
4. Prak 1 avocado met 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel honing.

2. Smoothies

Dit is een gemakkelijke die je in een mum van tijd hebt gemaakt. Vloeibare drankjes gaan namelijk een stuk beter naar binnen dan grote stukken fruit want daar heb je gewoon soms geen zin in. Internet staat vol met recepten maar doe een paar stukken fruit in een blender met wat sinaasappelsap of yoghurt en daar is je smoothie.


3. Kaars

Ja, hier stond ik zelf ook even raar van te kijken dat je van een stuk fruit een kaars kunt maken. De mandarijn is hier heel geschikt voor. Pak 1 mandarijn en maak een snee in de schil, helemaal rondom. Haal voorzichtig de mandarijn uit de schil; het is de bedoeling dat zowel de boven- als de onderkant van de schilt intact blijft. In de onderkant van de schil zie je nu als het goed is nog een wit sliertje zitten, dit word het lontje. Vul de onderkant van de schil met een klein laagje olijfolie en zorg ervoor dat het lontje voor een kwart onder olie komt te staan. Vervolgens steek je het lontje aan en je hebt een heerlijke geurkaas.

4. IJsjes

Fruitijsjes zijn super lekker in de zomer en waarom kopen als ze ook snel en gemakkelijk zelf te maken zijn. Gebruik het fruit wat jij nog op je fruitschaal heb liggen en maak hier heerlijke zomerse fruitijsjes van.

Weet jij nog leuke dingen die je kunt doen met fruit laat het dan weten in de comments.

Liefs Chantal

You Might Also Like

0 reacties