Tips om beter te verkopen op Marktplaats

06:00


Jasper en ik zijn grote liefhebbers van dingen verkopen op Marktplaats en je kunt ons zelf al een klein beetje ervaringsdeskundige noemen. Jasper heeft een grote passie voor games en hij koopt zelf dan hele grote pakketten in waar dan de helft spelletjes voor zichzelf bij zitten en de andere verkopen wij dan weer door. Het is zonde om spellen in je huis te laten staan die je toch niet gebruikt en waarbij je andere mensen namelijk weer blij kan maken. Vandaag heb ik onze tips op een rijtje gezet die bij ons vaak helpen voor succes.

Tip 1 - Zoek het product op wat je wilt gaan verkopen

Als je bijvoorbeeld je stoelen wilt gaan verkopen ga dan eerst even op Marktplaats snuffelen wat mensen ongeveer er voor vragen. Vaak heb je namelijk een prijs in gedachten maar is deze wel realistisch of vraag je juist veel te weinig. Wij zien ook vaak advertenties staan met prijzen die belachelijk hoog zijn en je weet dat hun het nooit daarvoor gaan verkopen.

Tip 2 - Ga net even lager zitten met je prijs

Als je iets op Marktplaats zet betekend dit dat je het ook graag kwijt wilt maar waarom dan heel hoog inzetten? Nadat wij de prijzen hebben bekeken van andere verkopers kijken wij wat ongeveer het gemiddelde is en daar zitten wij dan net een paar euro onder. Hierdoor verkoop je veel sneller je spullen dan dat je op de exacte prijs gaat zitten als de andere verkopers.

Tip 3 - Ophalen of verzenden

Oké heb je een groot meubel die je online zet dan zou ik hem zeker niet laten verzenden maar anders wel. Als je namelijk beide opties geeft reageren er ook mensen buiten jouw omgeving en de verzendkosten zijn natuurlijk voor rekening van de koper. Op internet kun je duidelijk zien wat het allemaal ongeveer kost en een doosje haal je gewoon bij de supermarkt.

Tip 4 - Verzenden na ontvangst

Gek genoeg zien wij vaak genoeg nog dat mensen iets opsturen voordat ze het geld ontvangen hebben. Dit is zo stom want hierdoor kun je de kans lopen dat je het geld niet zal ontvangen. Zodra bij ons het geld op de rekening staat versturen wij het de dag erna en als er iets tussenkomt de dag daarna. Snel versturen zorgt er ook voor dat je je goede naam houd.

Misschien heb je iets aan onze vier tips om beter je producten te verkopen op Marktplaats maar heb je zelf nog tips laat het vooral weten.

Liefs Chantal

You Might Also Like

0 reacties