Tips om makkelijk en snel je mailbox op te ruimen

06:00


Herken je dat ook je mailbox die bomvol zit en jij zoekt net dat ene mailtje. Natuurlijk je hebt een zoekmachine in je mailbox maar soms werkt die ook niet helemaal op en top of je hebt nog 50 mails die net het zelfde woord bevatten. Néé je mailbox moet je echt een beetje opruimen zodat je hem op de juiste manier kan gebruiken: Je mail kunnen lezen, beantwoorden en terug vinden.

Tip 1 - Maak mappen voor je emails

Breng structuur in je mailbox door een aantal mappen te maken. Denk aan onderwerpen zoals: familie, vakantie, werk, marktplaats of vrienden. Je kunt voor elk onderwerp wel een mapje verzinnen maar daardoor is je mail al een stuk gestructureerde. Krijg je een email binnen die niet in één van deze mappen past en dus eigenlijk niet heel belangrijk is verwijder hem daarom ook direct.

Tip 2 - Spamfilter

Spam krijg je volop in je mail waarvan je denkt wat moet ik hier nou weer mee. Spam zijn die ongewenste emails die je ontvangt en waar je helemaal niks aan hebt. Helaas is het voorkomen niet helemaal onmogelijk maar een goede spamfilter kan er wel voor zorgen dat de spam gescheiden wordt van de rest van jouw emails. Houd er alleen wel rekening mee dat bepaalde emails die je wel nodig hebt soms ook in je spam terecht kunnen komen dus zoek hem wel altijd nog even uit.


Tip 3 - Weg met al die nieuwsbrieven

Nieuwsbrief van de Etos, kapper, Kruidvat of vacaturebank er is van elk bedrijf wel een nieuwsbrief waar je lid van kunt worden. Vaak gebeurd het bij een aanmelding van iets dat je direct ook de nieuwsbrief ontvangt en dan blijven die nieuwsbrieven maar binnen vallen. Dagelijks, wekelijks of maandelijks maar je ontvangt ze zoiezo. Meld je daarom af voor de nieuwsbrieven waar je eigenlijk helemaal niets mee doet en je zult je verbazen dat je mailbox al een stuk langzamer vol loopt.

Tip 4 - Prullenbak 

Je mailtjes verwijderen uit je inbox is echt niet genoeg want ze blijven altijd nog even hangen in je prullenbank. Zelf kijk ik ook veel te weinig in de prullenbak en dat zorgt ervoor dat ik dan weer 800 mails erin heb staan. Door het legen van je prullenbak maak je ook weer opslagruimte vrij.

Heb jij nog tips om je mailbox wat meer op orde te maken?

Liefs Chantal


You Might Also Like

0 reacties