Wat voor positief effect heeft citroen op ons lichaam?

06:00


Citroen is onwijs gezond en heeft ook nog eens een aantal positieve effecten op ons lichaam dus waarom eten of drinken wij dit wondermiddel dan niet vaker? Citroen kun je wel de gele vitamine C bom noemen want hij zit boordevol vitamine C.

1. Citroen zorgt ervoor dat je sterke en witte nagels krijgt

Dames we hoeven niet meer ons nagels te laten doen bij een nagelstyliste want voortaan doen we de manicure gewoon zelf. Wat moet je doen? Meng twee eetlepels met een paar druppels citroen en wrijf dit over de nagels heen. Hierdoor worden je nagels sterker en kan er zelfs een eventuele gele kleur verdwijnen.

2. Citroen is goed voor gewichtsverlies

Ja een schijfje citroen in je water word altijd aangeraden als je aan het afvallen bent maar waarom zou dit zijn? In citroensap zit pectine, een oplosbaar vezeltje waarvan bewezen is dat het een belangrijke rol speelt bij het afvallen. Dus doe een paar druppeltjes door je water of thee en de kilo's vliegen eraf haha. Néé zou snel zou het ook weer niet gaan maar het kan wel helpen.


3. Citroen zorgt voor een frisse adem

Als jij heel even op de schil kauwt van een citroen is jouw adem een stuk frisser dan dat jij op een kauwgommetje kauwt. Wel moet je eerst even de citroen goed wassen met warm water omdat citrusvruchten vaak worden bespoten.

4. Citroen is goed voor je spijsvertering

Wanneer je je dag met een glas warm water en citroen begint komt je spijsvertering direct op gang. Laat de koffie dan eens staan en kies voor je eerste vitamineshot.

5. Citroen verzacht een zere keel

Heb je last van een zere keel mix dan een beetje citroensap met honing en binnen no-time is jouw zere keel verzacht.


6. Citroen helpt tegen jeuk

Last van een insectenbeet? Wrijf over je insectenbeet wat citroensap om de irritatie te verlichten. Citroensap heeft een verzachtend en licht verdovend effect waardoor je minder last hebt van de jeuk.

7. Citroen helpt tegen koorts

Néé geen smoesjes meer dat je koorts hebt want het blijkt dat een glaasje citroensap helpt om de koorts sneller te laten zakken.

Liefs Chantal

You Might Also Like

0 reacties