Opnieuw rijles nemen

06:00


Ik heb wel eerder artikels geschreven over mezelf en het rijden van een auto maar vandaag heb ik dan eindelijk de stap genomen. Ik heb namelijk opnieuw rijles genomen!

Je zult misschien nu wel denken waarom heb je opnieuw rijles genomen? Nou ik heb inmiddels al vijf jaar mijn rijbewijs en de laatste jaren rij ik gewoon veel te weinig tot niet. Heel veel mensen in mijn omgeving waren bang dat ik een rijangst had ontwikkeld maar ik was er echt heilig van overtuigd dat dit niet het geval was en ik had gelijk. Vorige week donderdag om 07:45 heb ik mijn eerste opfris lesje gehad. Ik vond het best wel een stap maar nadat ik met Jasper aan het babbelen was over mijn toekomst werden er toch dingen moeilijker als ik niet ging autorijden.

Als het ons gegund word om een kind te krijgen zal ik ook zo nu en dan ons kind op een gegeven moment bij mijn moeder moeten brengen om op te passen. Verder als er wat met ons toekomstige kind ooit zou gebeuren kan ik niet eens richting de dokter of ziekenhuis rijden. Dit vond ik toch best wel een eng idee en daar was het moment dat ik achter de computer dook en me aanmeldde voor opfrislessen. De eerste les is een feit en ik heb alleen nog maar vrijdagochtend een les en dan is het al voorbij. Ja het viel allemaal wel mee en dat had ik eerlijk gezegd niet helemaal verwacht. Het eerste kwartiertje was schokkerig maar daarna liep alles heel soepeltjes. Het was op dat moment ook heel erg slecht weer dus dat is wel weer een voordeel dat ik dat nu direct heb meegemaakt.

Waarom dan nog een tweede proefles? Ik vind de snelweg nog niet helemaal prettig en dan vooral het invoegen en daarvoor snelheid maken. Doordat het vorige week zo bagger weer was wou hij het even laten voor een volgende les en deze staat voor vrijdag op de planning. Na mijn tweede proefles zou ik dus een stuk zekerder op de weg moeten rijden. Auto rijden zal nooit mijn favoriete bezigheid worden maar toch had ik zondag dat ik de auto wou pakken naar mijn werk. Mijn rij instructeur adviseerde mij alleen om deze week daar nog even mee te wachten en stiekem vond ik het gewoon jammer. Gelukkig kan ik na vrijdag gewoon weer de auto pakken want dat is ook soms een stuk makkelijker. Jasper rijd nu vaak op de motor richting zijn werk dus dan kan ik gewoon de auto pakken als ik dat zou willen.

Waar heb ik me achteraf druk om gemaakt want dit heeft even 2 keer 50 minuten van mijn leven gekost en een klein beetje geld maar daardoor durf ik weer de weg op. Ik raad het zeker aan als je ook niet helemaal prettig achter het stuur zit want je hebt je hele leven er wat aan.

Liefs Chantal 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Je kan inderdaad beter weer het een beetje oppakken dan niet en je niet zeker voelen op de weg. Ik ben laatst ook geslaagd en ik vind de rijschool waar ik zat echt super goed! Als ik lang niet gereden heb zou ik er ook voor kiezen opnieuw een opfris rijles te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen