Wat te doen tegen verkleurde nagels

06:00


Het is toch prachtig om je nagels in mooie felle kleuren te lakken. Knalrood, donker paars of een prachtig fuchsia nagellakje. Helaas kunnen donkergekleurde nagelakken er wel voor zorgen dat je nagels verkleuren en dat zit er niet bepaald mooi en gezond uit. Maar wat kunnen we er tegen doen of beter gezegd hoe kunnen we het voorkomen.

Het is niet lastig maar begin gewoon bij de basis met een basecoat. Ik gebruik sinds ik mijn nagelstyling opleiding volg altijd een basecoat en puur voor het behoud van je natuurlijke nagel. Door de basecoat is de kans kleiner dat de kleur in je nagel trekt en je nagel niet snel vergeelt. Zo nu en dan een nagellak pauze is absoluut ook een aanrader want al staat het prachtig soms is die rust voor je nagels heel verstandig.

Maar wat nu je hebt wel verkleurde nagels hoe lossen we dit op?

Benodigdheden:

- Nagellakremover
- Handcrème
- Een kommetje
- Een bruistablet voor een kunstgebit
- Een zachte tandenborstel
- Een paar druppeltjes etherische olie
- Een paar druppeltjes nagelolie
- Een zachte handdoek

1. Haal je nagellak eerst weg met nagellak remover en was vervolgens je handen

2. Vul het kommetje met warm water en doe hier een bruistablet bij. Laat het tabletje goed oplossen en voeg hier een paar druppeltjes etherische olie toe om het een ander geurtje te geven. Dit is optioneel dus laat het ook gerust achter wegen.

3. Dompel je handen 15 minuten in het kommetje en ga vervolgens zachtjes met de tandenborstel over de hardnekkige verkleurde plakjes. Blijven er na 15 minuten toch nog verkleuringen op je nagels zitten blijf dan nog even 5 minuten langer zitten.

4. Wrijf voorzichtig met ronddraaiende bewegingen de nagels droog met een zachte handdoek. Hierdoor word de bloedsomloop gestimuleerd, worden de nagels mooi roze en zien de nagels er gezond uit.

5. Wrijf je nagels tenslotte nog in met een paar druppels nagelolie en masseer je handen in met een handcrème.

Bron foto: PinkyPolish
Liefs Chantal

You Might Also Like

0 reacties